søndag 26. februar 2012

En helg i solen

For en nydelig helg vi har hatt i Oslo! Rene påskestemningen i hovedstaden, og det kunne man jo ikke kaste bort. Lørdag tok Even og jeg med oss Chaos på tur opp til Brunkollen i Nordmarka. Chaos er helt gal etter å være i skogen og han løper rundt i ren og skjær gledesrus mellom trærne. Vi prøvde de nye potesokkene vi kjøpte til ham og selv om han oppfører seg og ser ut som en skadet kamel når han får på seg potesokker, glemte han dem veeeeldig fort så snart han fikk skogen og all snøen rundt seg.

Beste, beste snøen i verden!
"Atte dette er digg ass!"
Viktig og rulle og gnikke seg før snøen forsvinner!
"Hm? Ser jeg en pinne?"

Vel fremme på Brunkollen nøt vi voksne hver vår bolle og en solo, mens en meget fornærmet rød rev måtte ta til takke med leverbiter, selv om han fikk lurt til seg en liten bollebit til slutt. Turen tilbake til bilen var like hyggelig, og til og med Chaos hadde fått utløp for mesteparten av energien sin så han tok en rolig kveld, mens vi hadde besøk av en kartong med vin og gode venner.

Søndag begynte vi dagen med å delta på treff med Østlandstollerne, en gruppe mennesker som møtes en gang i måneden og trener blant annet jakt med tollerne sine, og alle som har toller er hjertelig velkommen til å delta. Treffet denne gangen ble holdt utenfor lokalet til Retrieverklubben og vi var hele 14 ekvipasjer som deltok. Her møtte vi Mari med sin toller Fenris, som er fra kullet etter Chaos, en kjempeflott og balansert hund, med en veldig flink og lydhør eier. Hilde, som eier Ekiro, pappaen til Chaos (og har selverklært hundegalskap), fungerte som instruktør for oss uerfarne og vi trente på sitt og bli, fri ved fot, og dummyapportering. Dette var første gang Chaos ser en dummy og han er jo vant til å tygge på alt han får i munnen eller henter, så det var litt  pussig å ikke få lov til å slite i stykker "byttet" sitt. Og det er jo hele poenget med å ha en apportør. Liten vits med en hund som kommer tilbake med et halvveis oppspist bytte, så dette er viktig å lære. Ikke tygge eller rive i byttet! Even skulle liksom ta noen bilder, men det ble visst bare med ett par - fem stykker denne gangen. Ser jo at passivitetstrening der jeg kaster ut og henter dummyen selv, mens Chaos bare skal sitte pent ikke gir verdens artigste bilder, men...

Chaos har blitt beordret på plass, sitt og bli
Dummyen har blitt kastet ut, Chaos skal ikke røre seg av flekken.
"Men vent da, hvorfor får ikke jeg hente den?? Her det noe muffins..."
Og øvelsen er ferdig, Chaos blir roset opp i skyene for å ha gjort alt riktig!


Dette er super passivitetstrening for hodet til en arbeidsom retriever. Chaos var noget forvirret over at det var jeg og ikke ham som skulle hente apporten, men han var veldig fornøyd over å få pølsebiter for å ha sittet pent og stille hele øvelsen. Etterpå gjorde vi også øvelser der hunden skal gå fot ved siden av deg, mens du legger ut og plukker opp dummyer. En øvelse Chaos ble skikkelig god på veldig fort, han rett og slett digga det! Joho, enda en ting vi kan aktivisere ham med:-)

Etter noen timer med hyggelige mennesker og hunder, møtte vi noen gode venner og tok fatt på en ny tur opp til Brunkollen for å spise bolle i det deilige været. En skikkelig deilig utepåskedag som var bra for både to - og firbeinte. Ingenting er som Norge som viser seg på sitt beste!

Kvelden har kommet, Chaos har lagt seg til rette i sofaen på pappaen sin og jeg tenker på hvor heldig jeg er som har to så fine menn i livet mitt.

Lykken min går både på to og fire bein <3
 
 
Borte....

Ha en finfin kveld!
- Ida & Chaos


1 kommentar:

  1. Knallfine bilder! :-) Og gøy at dere traff på Mari og Fenris!

    SvarSlett