mandag 7. juli 2014

Odin

Dag 1:

Skitten, lukten svir skikkelig i nesa. Livredd, sky og skvetter ved høye lyder og klynger seg inntil veggen. Gjorde fra seg litt inne, diaré. Litt nysgjerrig på Chaos, men knurrer hvis han kommer for nærme. Holder seg på badet, men titter ut iblant. Ikke vant til mennesker.

To ganger vask med sjampo, men var helt forferdet og prøvde desperat å vri seg unna vannet. Han likte derimot å få shampoen massert inn i pelsen. En klissvåt opplevelse både for bikkja og meg gitt, men helt nødvendig pga. lukten.

Vil ikke ta godbiter, prøvde pølse. Blir livredd når selen skal på og prøver å vri og sprette vekk om kobbelet er stramt, aldri hatt på sele og kobbel før.

Første natten ble søvnløs for både mennesker og dyr. Odin lagde mye lyder, var urolig og skrapet på sengekanten omtrent hele natten. Knurring og bjeffing på Chaos.

Dag 2:

Sto opp, tok på Odin sele og kobbel etter å ha prøvd å lokke ham til meg. Ut i hagen med begge hundene, Odin tisset ute!:-D Tuslet litt rundt med ham på slep, han vil helst gå bak og synes det er ubehagelig med øyekontakt. Dro på jobb, Even lufter Chaos og begge hundene var hjemme sammen mens vi var på jobb.

Alt bra da jeg kom hjem, Odin gjemte seg på badet da Chaos velkomstbjeffet, ellers litt mindre skvetten i dag. Bestemte meg for å prøve å ta med begge på tur på Storøya, Odin med gul sløyfe i båndet som slepte etter ham på bakken. Fin tur, Odin var veldig nysgjerrig, snuste og gikk bra hele veien. Hilste på tre forskjellige hunder og eiere på, det gikk veldig bra så lenge mennesker hilser på hans premisser. Er ikke aggressiv eller prøver å bite:-D

Rolig kveld, Odin dilter, men skvetter unna så fort jeg snur meg. Spiste Vom & Hundemat til middag, det likte han. Tisset ute før natta, og sov halve natten i sin egen seng og halve natten tett inntil meg.

Dag 3:

Tok med Chaos og Odin ut på rusletur i hagen og Odin både tisset og gjorde fra seg ute, herlig! Han ser ut til å herme litt etter Chaos. Gikk en kort morgentur i området før vi møtte Heidi og Milo for å gå tur på Østernvann. Masse langrennsløpere her, og Odin er var, men han skvetter ikke vekk. Båndet er for det meste på bakken og han synes fortsatt det er ekkelt om båndet blir stramt. Møtte en gammel venninne og hennes boxer på parkeringsplassen, så da lekte hun og Chaos litt, Odin var litt reservert og foretrakk og se på. Milo og Odin går fint sammen.

Dro på besøk til mamma på Bygdøy og hilste på chihuahuabanden der. Spinnvilt som vanlig, og Odin fikk litt overdose med andre hunder, knurret litt på slutten og da sa vi takk for oss og dro hjem. Trøtte hunder...

Etter litt hvile luftet jeg Odin, men han gjorde ingenting denne gangen. Hadde noen jenter over på noen glass vin før vi dro ut for å spise. var hjemme ganske sent på natten og da hadde alt gått bra hjemme.

Dette var de tre første dagene vi hadde Odin hjemme hos oss. Siden har jeg ikke fått oppdatert bloggen i det hele tatt, men jeg tenkte ihvertfall å legge ut det jeg hadde kladdet om den første tiden.

I dag, halvannet år etter, har vi en herlig, aktiv, spretten og kosete liten krabat som elsker å gå på tur og lære nye ting. Han kjefter gjerne litt på store forbipasserende hunder som går i bånd, men har heldigvis mange hundevenner som han kommer godt overens med og møter flere ganger i uken. Ellers bruker han tid på å stole på mennesker og dersom man lar ham gjøre ting i sitt eget tempo skal man ikke bli overrasket om han plutselig åler seg inne i armkroken din for å be om kos. Mammahjertet smelter alltid litt ekstra når dette skjer, og vi ser dette oftere og oftere i det siste :-)
Tenk at den redde, illeluktende lille fyren som verken var miljø- eller sosialtrent på åtte måneder skulle bli en så herlig hund!

Både Odin og Chaos gir oss utrolig mye glede i hverdagen, vi kunne aldri tenkt oss en hverdag foruten!













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar