tirsdag 10. mai 2011

12 uker og stor gutt!

Skrevet av Chaos den 10. mai 2011 

 

Kos med Chaos

Da har det jammen gått 12 uker siden Chaos ble født og fire uker siden vi hentet ham, tiden har gått helt utrolig fort!

Tassen er ikke så liten lenger, vi merker det når vi bærer ham når han er sliten. Torsdag var vi hos dyrlegen for vaksinering og ormekur ute på Fornebu Dyreklinikk. Der fikk vi vite at han er en sunn og frisk gutt som verken er for tykk eller tynn (han veide 5,9 kg), med fin hjerterytme, bra tenner og friske øyne. Veldig deilig! I tillegg fikk vi den gledelige nyheten om at begge testiklene hans har falt ned så da er sjansen for kastrering eller kreft forårsaket av problemer i den regionen relativt minimal!
Tenkte å høre litt med folks erfaringer rundt dyrleger og priser i nærheten. Hva ligger en helsesjekk og vaksinering som vi fikk på? Vi betalte 550 kr, er det ok pris?

Søndag 1. mai begynte vi på valpekurs. Det vil si, kurset begynner egentlig 19. mai, men Jar Hundeskole satt opp en ekstra dag slik at vi kunne øve oss på litt ting siden det var såpass lenge til. Veldig moro å møte så mange søte og ivrige valper. Birgitta, som er intruktøren vår er utrolig flink og blid, ingen tvil om at hun vet hva hun snakker om. Chaos kunne jo allerede sitt, legg seg og tildels bli fra før, så det ble litt terping for vår del da + noe nytt selvfølgelig!

Ellers har vi hatt “bråke”-uke, der vi har utsatt Chaos for en del støy fra både motorvei og hagearbeid. Han skvatt litt rundt i begynnelsen, men vi holdt oss rolige og roste, lokket, lekte og ga godbiter når han roet seg, og etterhvert gikk det mye bedre. Støvsugeren synes han fortsatt er ganske skummel, så da løper han og gjemmer seg. Det er litt verre å lokke ham trygg da, men vi jobber med saken.  Grunnen til at vi øver på alt dette er for å skape minimalt med stress for ham når han skal ta sin første flytur opp til Kirkenes i august. Bur er vi overhodet ikke engstelige for, men vi vil jo gjerne gjøre ham trygg på lyder og!

Når det gjelder hopping i sofa og seng er det ikke altfor lett å få ham til å slutte med det, han tester grensene hele tiden, og liker jo å få oppmerksomhet når han prøver, så vi har begynt med en annen taktikk: Vi ignorerer ham fullstendig når han har kommet opp, evnt. reiser oss opp og går, deretterklikker vi, roser og koser med ham når han først er nede på gulvet igjen. Samme med leking. Tar han noen av våre gjenstander mister han interessen fort når vi ikke bryr oss, ogh heller leker med ham med hans leker. Da er det stas! Prøver mest mulig å bruke positiv forsterkning, men et lite problem kommer når han klarer å sette labbene opp på stuebordet og snapper til seg maten vår. Det kan vi ikke ignorere, siden han da har fått belønningen sin ved å hoppe opp på bordet, og vil da fortsette å gjøre det fremover.

Noen gode tips om hvordan få ham til å slutte med det?  Kommandoen NEI ser ikke ut til å bite heeeelt på ham enda…

Ellers har vi badet ham (det synes han overhodet ikke er noe moro), vært på hundejordet i Frognerparken og lekt med både små og store hunder, samt øvd på innkalling når det er forstyrrelser rundt oss, noe som går av og til, hehe. Vi får øve mer:-)
GRUUUUUUSOMT!
Nowhere to go, sukk....

































Chaos har også blitt nær sagt stueren, ihvertfall hjemme. Han har ikke hatt noen uhell på flere dager her, men tisset en gang inne hos min (Idas) lillesøster Anita, og hjemme hos foreldrene til Even da de passet ham i helgen. Det var litt rart å være uten ham et helt døgn, man blir nok litt i valpetåka, ihvertfall mor her!;-)

Vi begynner å takle raptusene hans bedre nå, og rutinene setter seg mer og mer. Bitingen pågår enda, men han har sluttet å henge i buksene våre, og det er jo utrolig deilig. Ellers er han så utrolig sosial og går godt med absolutt alle hunder vi har møtt, og mennesker i tillegg. Der vi bor er det en del barn så vi får møtt mange av dem, og det er jo klart at ingen klarer å motstå ansiktet hans! Han var også en tur på Aker Brygge på lørdag for å få overdose med mennesker (hehe) og det gikk jo nesten rundt for ham der han gikk forbi så mange han hadde lyst til å hilse på. Etterhvert ble han litt roligere, han innså vel at det ikke var mulig å hilse på alle.

 Ukens medgang: Har lært klikkertrening, high five, mindre biting, ingen tissing inne + testikler har falt ned,  johoooo!:-)


3 Responses to 12 uker og stor gutt!

  1. adoreasredella 10. mai 2011 kl. 19:32 (Rediger)
    Hilse fra Ella!
    Koselig å lese om dere. Aldri kunne ha tenkt på at Ella er større, hun veide 6 kg på fredag :) Vi betalte 390 NOK på Sinsen dyreklinikk (og jeg spurte at det skulle ha vært 490 NOK på TAM (Alnasenteret). Det var noen som sa at dyreleke er ganske ung (altså ikke så mange års erfaring) slik at de er veldig alright for vaksinering og enkelte saker men hvis en får et større problem er det kanskje bedre å dra på andre plass. Og ja, ormekur kjøpte vi i tilleg så det blir nesten samme ikke sant.
  2. Kine 10. mai 2011 kl. 23:08 (Rediger)
    Høres ut som du har fått en god pris. Det blir fort penger av det hvis man flyr til dyrlegen hver dag, men en telefon til GT gjør som regel susen. Herlig å se at det er flere som hater å dusje. Raptusene går over. Den beste treningen du kan investere i med liten toller er ro, ro og mer RO. Alt annet kommer stortsett av seg selv.
    Han er jo forresten helt til å spise opp :)
    • Oss 10. mai 2011 kl. 23:53 (Rediger)
      Hei Kine!
      Heldigvis flyr vi ikke til dyrlegen hele tiden, dette var jo bare rutinesjekk dette, så GT kommer nok til å få de fleste bekymringstelefonene hvis det kommer noen, hehe ;-)
      Når du sier trene RO, mener du å ikke aktivisere ham hele tiden? For det gjør vi jo selvfølgelig ikke! Han sover veldig mye av dagen, og han holder seg mye i ro når jeg jobber (jeg jobber hjemmefra). Også ligger han og tygger litt på tingene sine eller bare sitter i hagen og titter på ting. Er det noe spesielt vi bør gjøre i forhold til å trene ro?
      Ellers er vi helt fortapt i ham selv, og synes selvsagt han er verdens vakreste <3
      Takk for hyggelige tilbakemeldinger!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar